Eerste slachtoffers aanslag Nice bekend

Print
Eerste slachtoffers aanslag Nice bekend

Afbeelding: Twitter

Onder de 84 doden bij de aanslag in Nice zijn mogelijk drie Duitsers om het leven gekomen. Ook een vrouw uit Rusland en een vader en zoon uit Amerika zijn geïdentificeerd. Er zijn geen meldingen over Nederlandse slachtoffers en er worden geen Nederlanders vermist.

De Amerikaan Sean Copeland (51) en zijn zoontje Brodie (11) zijn de eerste slachtoffers die bij naam genoemd worden. Ze waren samen met familie op hun droomvakantie aan de Franse Rivièra toen ze voor de ogen van de andere gezinsleden van de weg werden gemaaid. Seans vrouw Kim en twee oudere kinderen - Austin en Megan - konden op het nippertje ontsnappen, zo meldt de Britse Daily Mirror.

Op Facebook duiken heel wat steunbetuigingen op aan de familie Copeland. Sean wordt omschreven als een geweldige vader, en Brodie als een getalenteerd baseballspeler. ,,Ze zullen door velen herinnerd worden", klinkt het.

Middelbare school
Ook zijn mogelijk drie Duitsers om het leven gekomen. Het gaat om twee leerlingen en een lerares van een middelbare school uit Berlijn, die vanuit hun school naar Nice waren gereisd. Dat meldt de regionale omroep RBB. 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Berlijn heeft nog geen bevestiging, maar kan niet uitsluiten dat Duitsers slachtoffer zijn geworden.

Seans vrouw Kim en twee oudere kinderen - Austin en Megan - konden op het nippertje ontsnappen. Foto: Twitter


Veel moslims 
Onder de slachtoffers zijn veel moslims onder de slachtoffers. Een zekere Hamza (28) liet weten dat hij zijn moeder verloor bij de aanslag. Fatima Charrihi zou de eerste dode zijn. ,,Er lagen geen lichamen meer voor haar", aldus haar zoon. 

Fatima was moeder van zeven kinderen. Een van haar zonen probeerde haar nog te reanimeren, maar tevergeefs. Hamza benadrukt dat zijn moeder een goede moslim was. ,,Ze bracht de ware islam in de praktijk, niet die van de terroristen. Ze was een geweldige moeder."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee