Verkeer vast door extra controles Frankrijk

Print
Verkeer vast door extra controles Frankrijk

Afbeelding: ANP

Naast de al aangekondigde grenscontroles vanwege terreurdreiging komen er na de aanslag van donderdag in Nice extra controles bij. Dat zorgt, alles bij elkaar, voor enorme files van en naar Frankrijk, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).

Vooral vakantiegangers die onderweg zijn tussen Frankrijk en Spanje moeten veel geduld hebben.

Op de Franse A9 richting Spanje is de wachttijd opgelopen tot vier uur. ,,De snelweg tussen Perpignan en Barcelona is veranderd in een parkeerplaats. Ook veel Nederlandse vakantiegangers staan voor de grens in bijna 30 kilometer file'', zegt de VID.

Het Franse radiostation Autoroute FM roept mensen op om vooral weg te blijven van de A9. De ANWB adviseert vakantiegangers als alternatief de kustweg (D81/D914) te nemen via Argelès sur Mer. ,,Er zit al uren geen enkele beweging in op de A9 richting Spaanse grens'', aldus een woordvoerder.

Veel vakantieverkeer komt overigens al in België in de file terecht. Op de E17 tussen Kortrijk en Lille en op de E19 (Brussel naar Franse grens) staan vrijdag aan het begin van de middag al kilometerslange files.

Dit weekend is bovendien de A2 in Limburg dicht van Echt tot Weert. De snelweg wordt in noordelijke richting van nieuw asfalt voorzien. Voor het (vakantie)verkeer zijn, vaak lange, omrijroutes aangegeven. De afsluiting geldt van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur.
 

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee