Dader Nice mogelijk zeer snel geradicaliseerd

Print
Dader Nice mogelijk zeer snel geradicaliseerd

Afbeelding: ANP

Als de dader van de truckaanslag in Nice een islamistische extremist was, moet hij zeer snel geradicaliseerd zijn. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve zaterdag gezegd, nadat Islamitische Staat had laten weten dat de dader een soldaat van de terreurgroep was.

 

Cazeneuve herhaalde dat daar geen bewijzen voor zijn gevonden. ,,Het lijkt erop dat hij zeer snel geradicaliseerd is, althans dat zijn de elementen die uit de verklaringen van de mensen uit zijn omgeving naar boven zijn gekomen.''

De zus van Mohamed Lahouaiej Bouhlel, Rabeb, zei zondag dat haar broer in Tunesië bij verschillende psychologen onder behandeling was geweest voordat hij in 2005 naar Frankrijk vertrok. De vader van Bouhlel verklaarde tegen de Franse televisiezender BFM dat zijn zoon ,,alles om hem heen kapotmaakte'' als hij een kwade bui had.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee