Opnieuw arrestaties na aanslag in Nice

Print
Opnieuw arrestaties na aanslag in Nice

Afbeelding: ANP

De Franse politie heeft zondagochtend een man en een vrouw gearresteerd in verband met de aanslag op de boulevard van Nice afgelopen donderdag. Daarbij werden 84 mensen gedood, die de nationale feestdag op 14 juli vierden. Ook vielen er meer dan driehonderd gewonden.

De autoriteiten hebben in totaal zeven mensen opgepakt in verband met de aanslag, die door terreurbeweging Islamitische Staat is opgeëist. Na de aanslag met een truck waren al de ex-vrouw van de dader en vier mannen uit zijn directe omgeving aangehouden. De ex-vrouw is zondag weer vrijgelaten.

De politie heeft nog geen concrete bewijzen dat de dader banden had met de radicale islam. Het aan Islamitische Staat verbonden persagentschap Amaq noemde de Tunesiër zaterdag ,,een soldaat'' van IS. De eerste verhoren zouden hebben uitgewezen dat de dader in de afgelopen tijd geradicaliseerd zou zijn.

De 31-jarige Tunesische dader, Mohamed Lahouaiej Bouhlel, reed met een vrachtwagen op de menigte in, zigzaggend langs de boulevard Promenade des Anglais. Pas na bijna twee kilometer schoot de politie hem uiteindelijk dood. Volgens gerechtelijke bronnen had Bouhlel de boulevard op 12 en 13 juli al geobserveerd.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee