Gids voor erfgoed van Limburg

Print
Gids voor erfgoed van Limburg

Kris Förster (KF in Heritage, links) en Lukas van der Hijden (BIC Multimedia) bekijken de nieuwe digitale gids voor het Limburgs erfgoed die ze ontwikkeld hebben. Foto: Diana Scheilen

Er is op internet een enorme hoeveelheid informatie beschikbaar over Limburgs erfgoed in de breedste zin van het woord. Maar hoe vind je in die veelheid de informatie die je nodig hebt?

Sinds een dag of tien is de nieuwe website www.erfgoedportaallimburg.nl ‘in de lucht’. Een wegwijzer voor iedereen die het verhaal van Limburg wil ontdekken. 


Het lijkt in strijd met de logica: een website ontwikkelen met als enige doel de bezoekers weer zo snel mogelijk van die site af te krijgen... Toch is dat in essentie wat Kris Förster (KF in Heritage, bureau voor erfgoedcommunicatie, Geulle) en Lukas van der Hijden (BIC Multimedia, Bemelen) gedaan hebben met hun vorige week gelanceerde www.erfgoedportaallimburg. nl. Een website die speciaal ontwikkeld is om iedereen die op de een of andere manier geïnteresseerd is in ‘het verhaal Limburg’ de weg te wijzen in de berg informatie die via internet te vinden is over Limburgs erfgoed.

Klaroengeschal
„Alles is te vinden, maar het is wel lastig te vinden als je helemaal niet weet waar je het zoeken moet...”, zegt Kris Förster. „Daardoor is veel van die informatie ook niet duurzaam. Er zijn in het verleden echt heel fraaie en interessante websites gemaakt over diverse aspecten van het Limburgs erfgoed in de breedste zin van het woord. Maar hoe gaat het vaak met die sites? Ze worden met klaroengeschal gelanceerd, trekken in de eerste maanden veel belangstelling, en daarna zakken ze weg. Ze zijn er weliswaar nog steeds, maar ze vervagen, worden vergeten, niet altijd up to date gehouden. En voor je het weet is de informatie bijna onvindbaar, ondergesneeuwd in de voortdurend groeiende informatiestroom op internet.” 
 

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.