Contador definitief niet naar Spelen Rio

Print
Contador definitief niet naar Spelen Rio

Afbeelding: EPA

Alberto Contador neemt definitief niet deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Spaanse ronderenner is niet geselecteerd door bondscoach Javier Mínguez.

 Die maakte maandag bekend dat hij voor de wegwedstrijd op 6 augustus naast kopmannen Alejandro Valverde en Joaquim Rodríguez, Imanol Erviti, Ion Izaguirre en Jonathan Castroviejo afvaardigt. De laatste twee zullen starten in de olympische tijdrit vier dagen later.

Contador stapte 10 juli af in de Ronde van Frankrijk, nadat hij bij valpartijen in de eerste en tweede etappe geblesseerd was geraakt aan zijn schouder, elleboog en knie. De 33-jarige Spanjaard twijfelde vorige week al aan olympische deelname en zal zich nu richten op de Vuelta die op 20 augustus van start gaat.

Valverde
Valverde voert samen met Rodríguez het Spaanse team aan bij de olympische wegwedstrijd in Rio. Voor Valverde is het de vierde keer dat hij start op de Olympische Spelen. De 36-jarige specialist van lastige eendaagse wedstrijden als Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl, eindigde in 2004 als 47ste, in 2008 als twaalfde en bij de laatste Spelen in Londen als achttiende. 

Medekopman Rodríguez maakt zijn olympisch debuut. De 37-jarige klimmer van Katoesja maakte vorige week bekend dat hij na dit seizoen stopt als profwielrenner. Spanje veroverde bij de Spelen van Peking in 2008 olympisch goud in de wegwedstrijd met Samuel Sánchez.