BLOG: Klaar voor de Nijmeegse Vierdaagse

Print
BLOG: Klaar voor de Nijmeegse Vierdaagse

Afbeelding: Joris Peeters

Coen van den Braber gaat een week lang bloggen voor De Limburger over zijn ervaringen bij de Nijmeegse Vierdaagse. Zijn blog is dagelijks te lezen via delimburger.nl/vierdaagse.

Blog 1: Even voorstellen

Feestvierende deelnemers over de finish, ruim anderhalf miljoen mensen langs de kant, juichend publiek en hier en daar wat blaren. Over een aantal dagen begint de 100ste Nijmeegse Vierdaagse. En wat heb ik daar ongelofelijk veel zin in. 

Vorig jaar was mijn eerste keer en wat genoot ik toen volop. Nu ben ik van nature al wel redelijk sportief (ik heb vroeger veel gezwommen, loop hard, doe mee aan kleine stukjes van marathons en doe aan fitness) en dacht de Vierdaagse daarom wel even uit te lopen. En die 4 x 40 km heb ik zeker wel uitgelopen, maar dat had zeker niet gekund zonder die onwijs goede sfeer in Nijmegen. Kinderen die je snoep en gezonde hapjes geven, soldaten die je marcherend inhalen, jongeren die je ’s morgensvroeg trakteren op een bierdouche en families die met ghetto blasters uit hun caravannetje komen om je aan te moedigen. Dat zorgt ervoor dat ik de finish haal.

Maar het is niet alleen de sfeer die het hem voor mij doet. Ik als student Journalistiek ben altijd op zoek naar verhalen. Mijn eigen verhaal ken ik al wel, maar dat van een ander nog niet. En tijdens de Vierdaagse in Nijmegen kom ik heel bijzondere verhalen tegen. Het zijn ontroerende, verdrietige, grappige en hilarische verhalen. Ik begin met de vraag ‘Hoe gaat het lopen bij u?’ en eindig bij een heel intens gesprek.

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse gebeurt er dus ontzettend veel. Je zit in een soort roes waar je een week lang niet meer uitkomt: je vindt er de mooiste verhalen, er is sfeer, muziek, pret, je ziet feestende mensen in afritsbroeken, blarenuitprikkende 65+’ers, huilende mensen van blijdschap die eindelijk de finish hebben bereikt.

Voor De Limburger mag ik, als Nijmeegse Vierdaagseloper en student Journalistiek, elke avond een stukje schrijven. Op de site van De Limburger worden mijn foto’s geplaatst, met daarbij een bijzonder verhaal, ik beschrijf de sfeer van de dag en hoe het mij is bevallen.

Als je me wil aanmoedigen of als je vragen hebt: je kunt mij altijd een berichtje sturen op mijn Facebookpagina ‘Coen van den Braber’. Als je mij en al die andere 50.000 lopers wilt aanmoedigen, kom volgende week gezellig naar het drukke Nijmegen of houd de site van De Limburger in de gaten!

Ik hijs mezelf alvast in de afritsbroek, pak mijn tas alvast in en trek m’n wandelschoenen aan. Tot morgen!

Wens Coen succes op onze Facebookpagina!
Wil je reageren op dit blog? Mail naar internet@mgl.nl