Man verliest zes familieleden bij aanslag Nice

Print
Man verliest zes familieleden bij aanslag Nice

Zoon Michael Afbeelding: hbvl

In één klap zes familieleden weg. Het overkwam Christophe Lyon afgelopen donderdag. Samen met zijn familie was hij op vakantie in badstad Nice toen Mohamed Bouhlel er honderden mensen van de weg maaide met een truck.

Christophe, die in Longwy woont in het noordoosten van Frankrijk, was samen met zijn echtgenote Véronique (55), zoon Michael (28), zijn ouders Gisèle (63) en Germain (69) en schoonouders François (82) en Chistiane Locatelli (78) naar de Franse Rivièra gereisd.

Ze gingen samen naar het vuurwerk kijken naar aanleiding van de Franse nationale feestdag op de Promenade des Anglais. En toen sloeg Bouhlel toe . Zijn vrouw, schoonouders, ouders en zoon kwamen allemaal om het leven. Zelf overleefde Christophe de aanslag. De man is zo getraumatiseerd door de gebeurtenissen dat hij niet meer in staat is nog een woord uit te brengen, zo melden lokale media.

Michael werkte als leerkracht economie in een school in Longwy. “Michael was bijzonder opgetogen dat hij naar Nice ging voor het vuurwerkspektakel”, zo vertelde Christophe Fratini, schooldirecteur van Michael.

Germain en Gisèle waren net met pensioen en genoten van een lange vakantie aan de Côte d’Azur. Nadat ze eerst meerdere dagen in Marseille vertoefden, trokken ze naar Nice om hun familie daar te ontmoeten.

Het dorp waar Christophe sinds drie jaar woont, Gattières, staat uitgebreid stil bij het drama. een buurman laat intussen weten dat de weduwnaar er niet alleen voor staat: “Hij weet dat hij op ons kan rekenen”, zo klinkt het.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee