Dader Orlando werd gepest omdat hij moslim was

© Reuters

Omar Mateen, die in de nachtclub Pulse in Orlando vorige maand 49 mensen doodschoot, werd herhaaldelijk gepest op het werk omdat hij moslim was. Dat hebben nieuwe politiedocumenten aangetoond, meldt AP.

AD

In nieuwe dossiers die door de sheriff openbaar werden gemaakt, staat onder andere dat Mateen regelmatig vernederende scheldwoorden naar het hoofd geslingerd kreeg. Hij vertelde aan zijn bazen dat hij in een reactie daarop dat hij banden had met de mannen die de aanslagen pleegden tijdens de marathon in Boston én met de schutter in Fort Hood. WraakVolgens een man die naar eigen zeggen het bed met Mateen heeft gedeeld, handelde Mateen uit wraak. Hij zou erachter zijn gekomen dat één van zijn bedpartners seroposietief was. Mateen was volgens de man, die anoniem wilde blijven, 'honderd procent gay'. De FBI opende een onderzoek, waaruit uiteindelijk bleek dat Mateen niet uit terroristische motieven gehandeld had.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee