België plaatst vacature voor bondscoachschap

© EPA

Op zoek naar een zomerbaantje? De Belgische voetbalbond KBVB heeft een vacature op zijn website geplaatst voor de opvolger van Marc Wilmots als bondscoach van de Rode Duivels.

AD

Voor het Belgische bondscoachschap doen meerdere namen de ronde. Echter zullen geïnteresseerde coaches persoonlijk moeten solliciteren bij de voetbalbond. De naam van Michel Preud'homme kan alvast worden geschrapt. Hij beloofde zondag bij Club Brugge te blijven. Van GaalOok Louis van Gaal wordt genoemd. Volgens bondsvoorzitter François de Keersmaecker mag hij zich kandidaat stellen en zal een eventuele sollicitatie in behandeling worden genomen.De nieuwe bondscoach moet in elk geval ervaren zijn en aan een behoorlijk lijstje eisen voldoen. Zo moet je ervaren zijn, een 'sociale en high performance context' beheersen en moet je je kunnen installeren in een 'high performance' cultuur. De deadline voor sollicitanten is op 31 juli.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee