IN BEELD: Honderdste Vierdaagse van start

© ANP

De honderdste editie van de Vierdaagse in Nijmegen is dinsdagochtend vroeg van start gegaan. Om 4 uur trokken de eerste wandelaars zich in gang voor de lange route van 55 kilometer, die speciaal voor deze jubileumeditie is toegevoegd.

ANP

50.000 deelnemers wandelen vier dagen lang door de Betuwe en het Gelderse dorp Elst. De route passeert Huissen, Arnhem en de dijk tussen Oosterhout en Lent, waarna de wandelaars over de Waalbrug terug in Nijmegen keren, op de start- en finishlocatie de Wedren. Zo'n zevenhonderd vrijwilligers van het Rode Kruis staan dit jaar klaar om de wandelaars bij te staan bij blaren en andere fysieke ongemakken. Vandaag wordt het een zonnige dag met temperaturen tussen de 13 en 25 graden met weinig wind. Op de laatste dag, vrijdag, bezoekt de koning de Vierdaagse.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee