Commotie om gelijkenis speech Melania Trump en First Lady

Donald en Melania Trump.

Donald en Melania Trump.© AD

In de VS is commotie ontstaan over de toespraak die de vrouw van presidentskandidaat Donald Trump, Melania, heeft gehouden tijdens de conventie van de Republikeinen in Cleveland

ANP

Passages uit de speech lijken soms letterlijk op uitspraken die Michelle Obama, vrouw van de huidige Amerikaanse president, deed tijdens de conventie van de Democraten in 2008.

In Amerikaanse media worden de passages tegenover elkaar gezet en vergeleken en daaruit blijken frappante overeenkomsten. Zo blikt Melania met dezelfde woorden terug op haar jeugd als Michelle en somt zij in enkele gevallen morele waarden op in dezelfde woorden en in dezelfde volgorde.Zes wekenMelania verklaarde voorafgaand aan haar toesprak dat ze de speech ,,met zo weinig mogelijk hulp'' zelf had geschreven. Het schrijven van de speech zou zes weken hebben geduurd.Trump liet na de toespraak via Twitter weten ,,bijzonder trots'' te zijn op zijn eega.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee