'Seksrabbijn' Berland uitgeleverd aan Israël

De van ontucht verdachte Israelische rabbijn Eliezer Berland (midden) in november 2014 bij de rechtbank. in Haarlem. Hij werd gearresteerd omdat hij in Israël wordt gezocht wegens ontucht en aanranding van vrouwelijke volgelingen.

De van ontucht verdachte Israelische rabbijn Eliezer Berland (midden) in november 2014 bij de rechtbank. in Haarlem. Hij werd gearresteerd omdat hij in Israël wordt gezocht wegens ontucht en aanranding van vrouwelijke volgelingen.© ANP

Zuid-Afrika heeft de zogenoemde seksrabbijn Eliezer Berland uitgeleverd aan Israël. De rabbijn sloeg drie jaar geleden op de vlucht nadat hij ervan werd beschuldigd dat hij vrouwen in zijn geloofsgemeenschap seksueel had misbruikt.

ANP

Volgens Israëlische media kwam hij dinsdag aan op het vliegveld van Tel Aviv. Berland is de leider van de Shuvu Banim-geloofsgemeenschap. Hij werd in april in Zuid-Afrika aangehouden. NederlandHij verbleef tijdens zijn vlucht voor de Israëlische justitie ook enige tijd in Nederland. De omstreden rabbijn arriveerde september 2014 in ons land. Met zijn aanhang zwierf hij door het land en deed hij onder meer de boulevard van Vlissingen aan, een camping op Texel, het Amsterdamse Buitenveldert, evenals een vakantiepark in Heinkenszand. Overal waar de groep neerstreek, regende het klachten over overlast, waarna ze verder trok.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee