Oudste getrouwde koppel sterft op dezelfde dag

© HBVL

In een woonzorgcentrum in het Belgische Zeveneken is afgelopen zondag een koppel overleden dat 77 jaar getrouwd was en vorige week nog gevierd werd als “oudste getrouwde koppel van België”. Dat meldt Het Nieuwsblad en bevestigt eerste schepen Hervé Stevens van Lochristi.

HBVL

Maurice Weewauters (101) en Victorine De Kerpel (96) werden afgelopen dinsdag nog gevierd in het woonzorgcentrum Sint-Eligius. Tijdens de receptie was ook het gemeentebestuur aanwezig met een mand vol gezonde koekjes en de afspraak om over drie jaar, op het eiken huwelijk (80 jaar), terug te keren.

Maar het koppel raakte niet gescheiden door de dood, want zondag overleed Victorine en enkele uren later volgde Maurice.

Een eiken huwelijk, 80 jaar officieel getrouwd zijn, kwam in België nog nooit voor. Twee echtparen zijn wel al 78 jaar getrouwd geweest, één koppel zelfs 79 jaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee