“Gewapende man in hotel in Zuid-Frankrijk”

© hbvl

De Franse A7, het zuidelijke deel van de Autoroute du soleil, is dinsdagnamiddag ten noorden van Orange in beide richtingen gesloten tussen de afritten Montélimar en Piolenc. De maatregel is genomen om een man die zich in een hotel vlakbij de drukke vakantiesnelweg heeft verschanst. Er zijn lange files ontstaan door de veiligheidsmaatregel.

Hbvl

De man is vermoedelijk bewapend en verschanste zich in een hotel van de keten Formule1 in Bollène. De politie heeft het hotel in het Rhônedal ontruimd en de omgeving afgezet. Het is volgens Franse media onduidelijk of de man een gijzelaar heeft. Het is ook niet bekend wat de man drijft. Sommige media meldden dat hij de rekening niet heeft betaald.

Eerder op dinsdag werd Zuid-Frankrijk opgeschrikt door een bloedig drama ongeveer 110 kilometer ten noorden van Marseille. Een man in een vakantiepark in Laragne ging een moeder en haar drie jonge dochters met een mes te lijf. De slachtoffers zijn ernstig, maar niet levensbedreigend gewond. De dader die zelf ook met zijn eigen gezin op vakantie was, is aangehouden. Over zijn motieven is niets bekend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee