Vierdaagse morgen deels vervroegd vanwege hitte

© ANP

De Vierdaagse begint in verband met de verwachte hitte morgen een half uur eerder voor de wandelaars die de 30 en 40 kilometer lopen. Voor de wandelaars van de 50 kilometer verandert er niets. Wel wordt hen aangeraden gebruik te maken van de koelte in de ochtend. Ook is het advies extra zout te eten en veel water te drinken.

AD

Voor andere, zwaardere maatregelen is nog geen aanleiding, zei de organisatie vanochtend. In 2010 kon ook eerder worden gestart. Destijds konden de eerste lopers om 03.00 uur van start, in plaats van 04.00 uur. Waarom dat nu anders is, wil de Vierdaagse-organisatie niet zeggen. Topoverleg over de hitte door de Vierdaagse-organisatie is vandaag kort na het middaguur afgerond. Routes worden volgens de uitkomst van dat overleg niet ingekort. Voor het eerst sinds lange tijd zit Druten weer in het parcours, en dat dorp zou bij inkorten de Vierdaagse moeten missen. Geen toestemmingMilitairen krijgen nog geen toestemming om zonder bepakking te lopen. Ze dragen tien kilo mee op hun rug. Een uiterste maatregel is het afgelasten van de tweede wandeldag. Dat is nooit eerder gebeurd: wel werd in 2006 de gehele Vierdaagse na een dag stopgezet omdat twee deelnemers waren overleden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee