Minister Schippers wil Spelen naar Nederland halen

© ANP

Minister Edith Schippers (Sport) wil graag de Olympische Spelen naar Nederland halen.

ANP

De VVD-bewindsvrouw zegt dat dinsdagavond in een uitzending van EenVandaag. ,,Ik zou dat heel graag willen. Het is prachtig als je hier ooit de Olympische Spelen zou kunnen organiseren'', aldus Schippers.

Bij de vorming van het huidige kabinet in 2012 werd nog geconcludeerd dat er te weinig draagvlak is voor de organisatie van de Spelen in Nederland.

"We moeten kijken dat we het zo kunnen doen dat ook de belastingbetaler het een goed idee vindt'', 

Belastingbetaler,,We moeten kijken dat we het zo kunnen doen dat ook de belastingbetaler het een goed idee vindt'', zegt Schippers nu. ,,Ik wil dat we ervaring opdoen met het organiseren van grote evenementen. En hoe wij het bedrijfsleven erbij kunnen betrekken.''Het plan bestond om de Olympische Spelen in 2028 in Nederland te houden, precies honderd jaar nadat Amsterdam gaststad was. Over het jaar 2028 wil Schippers niet speculeren: ,,Ik wil er geen jaartal aan koppelen. Ik wil dat we er klaar voor zijn.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee