Video: man overleeft aanrijding door tank bij couppoging

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Op Turkse nieuwswebsites publiceerden bewakingsbeelden van een man die door twee tanks wordt overreden. Tot tweemaal toe ontsnapt de man aan de rupsbanden door ertussenin te gaan liggen.

Genaud Molin

Televisiestation Haber Turk interviewde de man in het ziekenhuis. De 34-jarige Sabri Ünal. "Na de oproep van premier Yildirim om de straat op te gaan en te demonstreren tegen de coup, was ik binnen drie minuten op straat."Ünal ging in gesprek met een van de tankcommandanten, zegt hij. "Ik zei dat het illegaal was wat ze deden, maar ik werd uitgescholden en ze gingen gewoon door." Daarop gooide hij drie stenen naar de tanks. "En ik gaf een stopteken, maar ze luisterden niet."

De eerste tank die over hem heen reed, raakte hem niet, maar de tweede wel. Daarbij raakte Ünal gewond aan zijn arm.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee