Geen cent voor gewone schuldeisers V&D

© ANP

Gewone schuldeisers van V&D zien geen cent terug van de ruim 355 miljoen euro aan claims die ze bij de bewindvoerders hebben ingediend.

David Bremmer/AD

Dat schrijven curatoren Kees van de Meent en Hanneke De Coninck-Smolders in hun tweede faillissementsverslag dat woensdag wordt gepubliceerd.

Bijna 1830 normale crediteuren hebben een door de curatoren voorlopig erkende vordering ingediend en dat aantal groeit nog steeds. Ze claimen 176.636 miljoen euro van V&D, €90.878 miljoen van de V&D Holding en nog eens €88.295 miljoen van de Divisie V&D. 355 miljoenSamen maakt dat dik 355 miljoen euro, een bedrag dat bij lange na niet in de boedel zit. Op de rekening van V&D staat door het werk van de curatoren inmiddels een positief saldo van bijna 54 miljoen euro. Op die van La Place 71,25 miljoen. ,,De verwachting is dat in ieder geval aan de concurrente crediteuren van V&D, V&D Holding en Divisie V&D geen uitkering zal kunnen worden gedaan", schrijven Van de Meent en De Coninck-Smolders. VorderingenDat dit niet lukt komt ook omdat diverse schuldeisers - waaronder de Belastingdienst en ex-eigenaar Sun Capital - voorrang krijgen van de wet. Niet alle preferente claims zijn bovendien al binnen. Rekening dient nog gehouden te worden met ,,substantiële vorderingen" van het UWV en huurbazen. Het tweede verslag bevat véél méér interessante feiten. Zo leverde de liquidatieverkoop waarbij alle V&D-filialen eind maart een maand heropenden netto 10.189.780 euro op. De inventaris van V&D, het hoofdkantoor en het distributiecentrum bracht via online veilingen 1,1 miljoen euro op. MerkrechtenVerder blijkt dat CoolCat-eigenaar Roland Kahn en zijn twee compagnons begin juni een half miljoen euro hebben betaald voor de merkrechten van V&D. Daarbovenop draagt hun Retail Ventures Holding de helft van de winst af die tot 1 november via de rechten wordt gemaakt. Bedraagt de opbrengst niet minstens €2 miljoen dan geldt de winstdeling voor nóg een half jaar.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee