Twitter in actie na regen racistische tweets

© AD

Comedian en actrice Leslie Jones heeft iets te vieren: ze speelt één van de hoofdrollen in de nieuwe Ghostbusters-film, die in de VS het afgelopen weekend maarl iefst 46 miljoen dollar opleverde. Jones kan er maar moeilijk van genieten, aangezien ze op Twitter wordt bestookt met racistische tweets. Twitterbaas Jack Dorsey heeft beloofd in actie te komen, meldt AP.

AD

In plaats van de gebruikers die haar hatelijke berichten stuurde te blokkeren, besloot Jones hun racistische tweets (waarin ze onder meer werd uitgemaakt voor aap) te retweeten.

GekrenktOok rapporteerde ze iedere tweet bij Twitter en deelde ze met haar volgers hoe gekrenkt ze zich voelt. Jones schrijft zich in een 'privéhel' te bevinden. ,,Ik heb dit niet verdiend", aldus Jones. "Ik voel me op dit moment zo gekwetst."Dorsey vroeg Jones om contact met hem op te nemen en Twitter kwam later met een officieel statement, waarin het bedrijf liet weten dat het soort gedrag waar Jones mee te maken krijgt absoluut niet getolereerd wordt.

ActieEr wordt 'actie ondernomen' op de accounts die Jones bij het bedrijf onder de aandacht bracht en Twitter investeert in toepassingen die het makkelijker maken om misbruik te voorkomen. ,,We zijn ons ervan bewust dat we nog veel werk te verzetten hebben", gaf Twitter toe.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee