Pokémonjagers voor mijnen gewaarschuwd

© ANP

Bosnische spelers van het spelletje Pokémon Go moeten uitkijken dat ze niet in een mijnenveld belanden. Met die oproep komt de organisatie Posavina bez mina, die volgens de BBC informatie heeft ontvangen waaruit blijkt dat spelers zich ook wagen in gebieden waar nog explosieven liggen.

ANP

In het land liggen naar schatting nog zo'n 120.000 onontdekte mijnen. Posavina bez mina roept Bosniërs op vooral op waarschuwingsborden te blijven letten, ook als ze met hun smartphone op jacht zijn naar digitale monsters. In Bosnië zijn sinds het einde van de oorlog in 1995 zeker 600 mensen om het leven gekomen door verstopte landmijnen.Waarschuwing,,We hebben informatie ontvangen dat sommige gebruikers van de Pokémon Go app zich begeven in gebieden waar mijnen kunnen liggen", waarschuwde de organisatie. ,,We roepen burgers op dit niet te doen."De jacht op Pokémon brengt spelers wel vaker in de problemen. In Nederland moesten Pokémonzoekers van het spoor worden gehaald bij Hattem. In Nunspeet werd eerder deze maand een automobilist aan de kant gezet vanwege zijn vreemde rijgedrag. Hij bleek in zijn auto het spelletje te spelen.InbrekersIn de Amerikaanse staat Florida schoot een man op twee tieners die het spelletje speelden, omdat hij dacht dat hij met inbrekers te maken had.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee