Syrische rebellen onthoofden kind in video

Conflict in Aleppo.

Conflict in Aleppo.© AFP

In een video die dinsdag op de sociale netwerken werd geplaatst is te zien hoe Syrische rebellen een jonge tiener onthoofden die gevangen werd genomen in de buurt van Aleppo, in het noorden van het land.

HBVL

In de video bevindt de jongen zich in het achterste gedeelte van een vrachtwagen, waar een strijder hem onthoofdt.Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (OSDH) zijn de rebellen uit de video strijders van Noureddine Zinki.

MisdaadDe rebellengroep zegt in een verklaring dat de onthoofding een “individuele fout” is, die niet tot het algemeen beleid van de groep hoort. “De mensen die deze misdaad pleegden werden gearresteerd en overgedragen aan een onderzoekscommissie”, zo klinkt het nog bij de rebellengroep.

GevangenVolgens OSDH-directeur Rami Abdel Rahmane was de jongen niet ouder dan 13 jaar, en werd hij dinsdag gevangen genomen in de regio Handarat. De feiten zelf vonden volgens Rahmane plaats in een deel van Aleppo dat gecontroleerd wordt door de rebellen, in de wijk Al-Machad.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee