Bejaarden betrapt met 24 kilo heroïne in auto

© HBVL

André B. (78) uit Hoeselt en Thomas R. (67) uit Lanaken zitten in het Verenigd Koninkrijk in de gevangenis nadat bij een grenscontrole in Dover 24 kilo heroïne in hun auto werd gevonden.

HBVL

De twee mannen raakten in België al in de problemen voor hun aandeel in louche praktijken zoals vrouwenhandel, prostitutie en koppelbazerij. Op hun oude dag hebben ze het geweer blijkbaar van schouder veranderd en zich gestort op de smokkel van drugs. Ze ontkennen wel elke betrokkenheid.

1,4 miljoen euroHet duo wilde zaterdag 9 juli Engeland binnenrijden maar liep tegen de lamp toen bij de grenscontrole hun wagen aan een grondige controle werd onderworpen. In de auto werden 94 pakketjes heroïne gevonden, verstopt onder de bodemplaat. De waarde van de drugs bedraagt om en bij de 1,4 miljoen euro.

De twee bejaarde smokkelaars zijn bekenden van de politie. André B. heeft een ellenlang strafblad. Tussen december 1975 en november 2011 zat hij meerdere celstraffen uit. In periodes dat hij niet achter de tralies zat, kende hij een zwerversbestaan.

OnbekendAndré B. woonde of verbleef onder meer in Lommel, Genk, Hasselt, Hoepertingen (Borgloon), Brustem (Sint-Truiden), in Nederland en op het Britse eiland Jersey. Sinds eind vorig jaar staat hij ingeschreven in een huis aan de Tongersesteenweg in Hoeselt. In de buurt kent wel niemand hem, buren beweren zelfs nooit een glimp van hem te hebben opgevangen.

De verdachten staan op 8 augustus terecht voor de rechtbank van Canterbury.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee