Veertien jaar cel voor Duitse moeder die baby's doodde

Een politiewagen vlakbij de plaats delict.

Een politiewagen vlakbij de plaats delict.© EPA

Een moeder van acht dode baby's is woensdag door een rechtbank in het Duitse Coburg veroordeeld tot veertien jaar gevangenisstraf wegens doodslag op vier van de kinderen. De vader, die wegens medeplichtigheid terechtstond, werd vrijgesproken, aldus Duitse media

AD

De officier van justitie had levenslang geëist tegen de 45-jarige Andrea G. voor vier moorden. Van vier baby's was echter volgens de aanklager niet vast te stellen of zij geleefd hebben of levensvatbaar waren.BabylijkjesDe lijkjes van de baby's werden vorig jaar november in een woning in het Beierse Wallenfels ontdekt. De vrouw heeft bekend dat ze meerdere levend geboren baby's heeft gedood. De buurvrouw van G. was degene die de ontdekking deed. Wantrouwend geworden door eerdere ruzies tussen Andrea G. en haar man was zij op onderzoek uitgegaan. Ze vond de lijkjes in een voormalige huissauna, die dienstdeed als bergruimte.BeleefdAndrea G. en haar man hebben samen drie puberkinderen van 12 en 13 jaar, onder wie een tweeling. Ze woonden achttien jaar in het huis waar de lijkjes werden ontdekt. Uit eerdere relaties zou de vrouw nog twee kinderen hebben. Het stel stond in de buurt bekend als vriendelijk en beleefd. Volgens de buren verzorgden ze hun kinderen altijd liefdevol. De vrouw werkte tijdens de zomermaanden in het zwembad van het dorp met 3000 inwoners.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee