Familie probeerde Duitse bijlaanvaller te stoppen

Tracy Yau Hiu-tung en haar vriend Edmund Au Yeung.

Tracy Yau Hiu-tung en haar vriend Edmund Au Yeung. © Privéfoto

Een Chinese familie probeerde de 17-jarige Afghaanse vluchteling nog te stoppen voor hij maandagavond passagiers in de Duitse trein te lijf ging met een bijl en mes. Het lukte hen niet.

AD

Zowel de schoonzoon als de vader uit het gezelschap belandden op de intensive care met ernstig letsel aan hun hoofd, nek en hand, nadat ze hun dierbaren probeerden te beschermen. De oudste dochter doet nu haar verhaal.

BruiloftDe familie Yau zat met vader, moeder, dochter, zoon en schoonzoon in de bewuste trein, toen het gruwelijk mis ging. Ze waren naar Duitsland afgereisd om vakantie te vieren nadat ze bij de bruiloft van een van hun dochters in Engeland waren geweest. ,,We ontvingen nog vrolijke foto's van ze. Ze zeiden dat ze het erg naar hun zin hadden", vertelt een andere schoonzoon.Aan de lokale krant Apple Daily vertelde de oudste dochter Sylvia haar verhaal. Haar ouders probeerden de vriend van haar zus te verdedigen, toen de tiener met een bijl voor hem stond te zwaaien. ,,De aanvaller had het voorzien op het vriendje van mijn zus. Mijn vader en moeder probeerden hem weg te krijgen", aldus de 30-jarige Chinese.LevensbedreigendHaar zwager, Edmund Au-Yeung (31) en haar 62-jarige vader raakten ernstig gewond. Ook haar zus Tracy (27) en moeder (58) werden geraakt, maar niet levensbedreigend. De 17-jarige broer van Sylvia, Chak-Ming, bleef ongedeerd. Een andere vrouw, die met haar hond langs wandelde, werd buiten het voertuig aangevallen, terwijl de jongen probeerde te vluchten. Ook zij vecht voor haar leven.In totaal raakten 18 mensen gewond. Volgens getuigen zag de treinwagon eruit als een slachthuis door al het bloed van de slachtoffers op de vloer. De dader, Muhammad Riyad, werd doodgeschoten door de politie, toen hij agenten begon aan te vallen met zijn bijl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee