Gewapende man in hotel aangehouden

De Franse politie ter plekke.

De Franse politie ter plekke.© Twitter

De gewapende man die zich urenlang in een hotelkamer in Zuid-Frankrijk had opgesloten, is gisteravond door de plaatselijke politie aangehouden. Dat meldt een Franse beambte aan AP.

AD

Een interventieteam van de Franse politie arresteerde de man nadat ze een inval hadden gedaan in de kamer. Daar werd een mes aangetroffen, maar geen explosieven zoals eerder wel gevreesd was. Volgens een Franse beambte was de man mentaal niet in orde en wilde hij zijn hotelrekening niet betalen.De man had zich dinsdagavond opgesloten in een hotelkamer van de keten Formule 1 in Bollène. De lokale autoriteiten namen de melding zeer serieus. De politie ontruimde direct het hotel in het Rhônedal en zette de omgeving af.

Later werd zelfs de A7, het zuidelijke deel van de Autoroute du soleil, ten noorden van Orange in beide richtingen gesloten tussen de afritten Montélimar en Piolenc. Lange files waren het gevolg.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee