Jongen (18) die familie ombracht krijgt tien jaar cel en tbs

© Lieke Mulder/BD

De 18-jarige Veghelse jongen die vorig jaar zijn moeder, zijn oma en zijn zusje om het leven bracht, heeft vanmiddag een straf van tien jaar cel en tbs gekregen.

AD

Justitie eiste twee weken geleden tien jaar gevangenis en tbs tegen de jongen. De jongen was nog minderjarig toen hij eind augustus van het vorig jaar tot zijn daden kwam. Om die reden werd de strafzaak ook achter de gesloten deuren van de rechtbank Den Bosch behandeld.LevenloosIn de woning aan de Fazantendonk werden op 1 septemberde levenloze lichamen gevonden van moeder Neriman Soysal (50), dochter Adilenur Soysal (10) en oma Hatun Soysal. Nog diezelfde dag werd de zoon des huizes gearresteerd. De man was sinds de zomer suïcidaal. Op de dag dat hij de moord pleegde, door zijn zusje te wurgen en zijn moeder en oma meermalen met een dumbbell op het hoofd te slaan, was hij bang dat zijn familie hem daarvan zou weerhouden.In de knoopVolgens justitie is de jongen 'sterk verminderd toerekeningsvatbaar'.De jongen zou psychisch in de knoop zijn geraakt nadat in 2012 zijn vader kwam te overlijden. Justitie wil de jongen laten berechten volgens het volwassenen-strafrecht, woensdag zal duidelijk worden of de rechtbank gehoor geeft aan die wens.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee