Ruzie over vuilnis: vrouw slaat buurman met hamer

© HBVL

Een vrouw uit het Belgisch-Limburgse Riemst kreeg woensdag twee jaar cel, waarvan een jaar effectief, en een geldboete van 1.200 euro voor het in elkaar slaan van haar buurman met een hamer en een lege fles Bacardi tijdens een hevige discussie.

HBVL

Het slachtoffer zou zijn vuilniszakken achtergelaten hebben in de gemeenschappelijke ruimte van het gebouw waardoor de vrouw haar stoppen doorsloegen.

PolitieDe feiten dateren van 18 oktober 2013. De twee buren konden het al langer niet met elkaar vinden waardoor de politie al verschillende malen moest optreden. Uiteindelijk liep de situatie toch nog extreem uit de hand.

Toen de vrouw ontdekte dat haar buurman zijn vuilniszakken in de gemeenschappelijke ruimte had achtergelaten, verloor ze haar geduld. Met een hamer vernielde ze de afstandsbediening van de poorten waardoor de man niet kon vluchten. Met een lege fles en de hamer sloeg ze nadien de man neer. Verder zwaaide ze ook met een mesje in zijn richting. Het slachtoffer bloedde zo hevig dat de vrouw uitgleed in de plas bloed. De man had een werkonbekwaamheid van meer dan vier maanden.

ZelfverdedigingDe vrouw bekent de feiten maar stelt gehandeld te hebben uit zelfverdediging. “Ze had niet de intentie om te doden, maar het gaat hier wel over zeer zware slagen en verwondingen”, aldus de procureur. De burgerlijke belangen worden aangehouden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee