Massale politieactie in Brussel vanwege verdachte man

© HBVL

Gewapende agenten zijn momenteel massaal aanwezig in het centrum van Brussel, tussen het Muntplein en het centraal station. In de omgeving is een verdachte man gesignaleerd.

HBVL

De man, die een lange mantel droeg waaronder draden zichtbaar waren, is staande gehouden. De politiediensten bespreken met de ontmijningsdienst wat ze nu moeten doen.

“We hebben een veiligheidszone ingesteld en de gespecialiseerde diensten komen ter plaatse”, zegt politiewoordvoerster Ilse Van De Keere. Meer informatie wil de politie voorlopig niet kwijt.

Vanwege het politie-optreden rijden verschillende buslijnen niet. Volgens nieuwssite Bruzz is bibliotheek Muntpunt ontruimd. “De politie vroeg ons iets voor twee om het gebouw te verlaten”, zegt Eva Drees van Muntpunt. “Wat er precies aan de hand is, weten we niet. Ik wil wel benadrukken dat de actie zelf niet in de bibliotheek doorgaat. Gelukkig is het nu zomer dus echt veel volk moest er niet geëvacueerd worden. Binnen de drie minuten was ons gebouw leeg.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee