Anti-terreuractie in Brussel: "Verdachte bestudeerde straling en radiogolven"

Politie in Brussel .

Politie in Brussel .© AFP

De ontmijningsdienst van het Belgische leger, DOVO, is woensdag opgeroepen voor ,,een verdachte situatie in de omgeving van het Brusselse Muntplein." De straten in de buurt en de bibliotheek op het Muntplein werden ontruimd. Het openbaar vervoer werd in de wijk stilgelegd.

ANP

Een ,,verdachte man of vrouw" die zich urenlang zou hebben verschanst in een parking in de buurt, bleek uiteindelijk een 21-jarige student die golven en stralingen bestudeerde in het centrum van de hoofdstad. Getuigen hadden hem zien lopen met een lange winterjas waar draden onderuit kwamen en alarmeerden de politie.

Die stelde direct een veiligheidszone in. De verdachte bleek niet in een parking te schuilen maar werd op straat door de politie onder schot gehouden tot bomexperts de zaak konden onderzoeken.

De jongeman werd daarna voor verhoor meegenomen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee