Vijftien slachtoffers Nice vechten nog voor hun leven

Vijftien slachtoffers liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Vijftien slachtoffers liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.© EPA

Vijftien mensen die vorige week donderdag gewond raakten tijdens de aanslag in Nice, liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis. Dat heeft de Franse president François Hollande woensdag gemeld.

Karolien Koolhof/AD

Tijdens de aanslag stierven in totaal 84 slachtoffers en raakten 331 mensen gewond. Van die 331 vechten er momenteel nog 15 voor hun leven. Alle dodelijke slachtoffers zijn inmiddels geïdentificeerd.ReservistenHollande deed zijn uitspraak tijdens een bezoek aan de militaire reserve in Saint-Astier, in de Dordogne. Afgelopen zaterdag riep de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve Fransen op om zich massaal aan te sluiten bij de reservisten, om zo de veiligheidstroepen in het land te vergroten.Momenteel zitten er nog vijf mensen vast in het onderzoek naar de aanslag. Van twee van hen is de arrestatietermijn verlengd. Een zesde aangehouden persoon is inmiddels vrijgelaten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee