Tien jaar cel en tbs voor jongen (18) die familie ombracht

© ad

De 18-jarige Veghelse jongen die vorig jaar zijn moeder, zijn oma en zijn zusje om het leven bracht, heeft vanmiddag een straf van tien jaar cel en tbs gekregen.

AD

Justitie eiste twee weken geleden tien jaar gevangenis en tbs tegen de jongen. De jongen was nog minderjarig toen hij eind augustus van het vorig jaar tot zijn daden kwam. Om die reden werd de strafzaak ook achter de gesloten deuren van de rechtbank Den Bosch behandeld.Verminderd toerekeningsvatbaarIn de woning aan de Fazantendonk werden op 1 september de levenloze lichamen gevonden van moeder Neriman Soysal (50), dochter Adilenur Soysal (10) en oma Hatun Soysal. Nog diezelfde dag werd de zoon des huizes gearresteerd. De man was sinds de zomer suïcidaal. Op de dag dat hij de moorden pleegde, door zijn zusje te wurgen en zijn moeder en oma meermalen met een dumbbell op het hoofd te slaan, was hij bang dat zijn familie hem van een zelfmoordpoging zou weerhouden. De vandaag opgelegde straf is conform de eis van justitie. De man was zelf niet aanwezig bij de uitspraak. De rechtbank achtte de autistische man sterk verminderd toerekeningsvatbaar. De man heeft last van een gebrekkig empatisch vermogen en emotionele ontwikkeling. De rechtbank: ,,Het moet onverteerbaar zijn voor de nabestaanden dat de man nooit spijt heeft getoond.''HalterOp de bewuste dag wurgde de man eerst zijn zusje, daarna pakte hij een halter waarmee hij zijn moeder meteen knock-out sloeg op het achterhoofd. Na een hevig gevecht met zijn oma, sloeg hij ook haar dood. Daarna sloeg hij zijn moeder opnieuw om zeker te zijn dat ze dood was, net als zijn oma. Vervolgens ging hij terug om zijn zusje, die nog bewoog, nog enkele malen te verwurgen, totdat ze echt dood was. De rechtbank: ,,De drie slachtoffers waren geheel machteloos tegen dit explosieve geweld.'' De rechtbank noemde het verder afschrikwekkend en gruwelijk. Ze vond drie keer moord bewezen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee