Cancellara rijdt ook laatste Tour niet uit

© anp

Fabian Cancellara rijdt zijn laatste Ronde van Frankrijk niet uit. De Zwitserse wielrenner gaat donderdag niet meer van start in de achttiende etappe omdat hij zich wil gaan voorbereiden op de Olympische Spelen, maakte zijn ploeg Trek-Segafredo woensdagavond bekend.

ANP

Cancellara (35) deed dit jaar voor de elfde keer mee aan de Ronde van Frankrijk maar haalde Parijs in 2011 voor de laatste keer. De Zwitserse tijdritspecialist behaalde tussen 2004 en 2012 in totaal zeven etappezeges in de Tour.

,,Het was geen gemakkelijke beslissing maar ik denk dat het goed is. Ik hou er niet van om af te stappen, zeker niet als onze kopman op de tweede plaats staat'', doelde hij op zijn Nederlandse ploeggenoot Bauke Mollema. ,,Mijn bijdrage in de komende zware bergetappes zou beperkt blijven dus we hebben dit besluit samen genomen. Het was een zware Tour voor me. Ik ben moe en heb rust nodig om goed te zijn op in Rio de Janeiro'', aldus de routinier die vergeefs op succes hoopte in de etappe van maandag op zijn geboortegrond in Zwitserland. ,,De Tour heeft me veel gebracht. De laatste kilometers waren emotioneel voor me.''

,,Fabian heeft een fantastische Tour gereden en hij heeft het team door zeventien etappes geloodst. Daarom gunnen we hem rust voor de Olympische Spelen'', aldus algemeen directeur Luca Guercilena van Trek-Segafredo.

Cancellara hoopt het slotjaar van zijn lange en succesvolle loopbaan glans te geven met succes in de tijdrit op de Spelen.