Pokémonjaagster komt klem te zitten in boom op begraafplaats

© ad

Een wat al te fanatieke Pokémon Go-speelster uit de Amerikaanse staat New Jersey belde gisterenavond in paniek met het alarmnummer 911. Niet omdat al spelend haar telefoon was geroofd, maar omdat ze op jacht naar een virtueel wezentje in een boom was geklommen en er niet meer uit kon komen. Saillant detail: de boom staat op de begraafplaats Eglington van de wijk East Greenwich in Clarksboro.

AD

Veel moeite om haar uit haar benarde positie te bevrijden, had de toegesnelde brandweer niet. Een opgestoken laddertjehielp haar uit brand. De jonge vrouw was, aldus brandweercommandant Rob Gould, een beetje beschaamd. Om haar een publieke afgang te besparen, heeft de brandweer geen naam bekendgemaakt.Stijgend aantal wandelaarsWel waarschuwen de brandbestrijders om goed op te letten als je op Pokémonjacht 'zodat niemand gewond raakt'. ,,We bespeuren een stijgend aantal wandelaars in de stad. Sommige plaatsen, zoals kerken en begraafplaatsen, zijn stopplekken in het spel'', zegt Gould tegen NBC.,,We proberen mensen duidelijk te maken dat ze goed moeten uitkijken waar ze heengaan, zodat niemand zich bezeert. Dit spelfenomeen speelt zich niet alleen binnen de bebouwde kom af, maar echt overal. We willen niet dat iemand gewond raakt.'' Of de vrouw haar Staryu, Psyduck of Magikarp te pakken heeft gekregen, wordt niet vertelt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee