Gewonden bij noodweer tijdens Vierdaagsefeesten

© politie

Tijdens het noodweer dat aan de begin van de avond over de provincie Gelderland trok zijn tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten meerdere gewonden gevallen. Op de Wedren raakte een vrouw gewond nadat een tak van een boom brak. Zij is naar het ziekenhuis gebracht.

AD

Op festivalterrein het Eiland bij de Waal raakten vier mensen lichtgewond. De gewonden op het Eiland zijn door hulpverleners behandeld aan wat schrammen, laat Teddy Vrijmoet, organisator van de Vierdaagsefeesten weten.Naast de gewonden, raakten ook twee lichtmasten tijdens de wolkbreuk beschadigd. De masten waren door de harde wind omgewaard. ChaosHet noodweer kwam uit het niets, zegt Eveline Storms, die op het Waalstrand de drukte van de stad ontvluchtte. ,,Het ging heel snel. Opeens kwamen de wolken, begon het te waaien. Voor ik het wist begon het te onweren. Niemand rekende erop."Wat volgde was chaos, zo zag Storms. ,,Mensen moesten de tenten uit, die stonden op instorten. Zaten de beveiligers kort daarvoor nog relaxt een broodje te eten, opeens renden ze in het rond en maanden ze iedereen om weg te gaan. Het was echt even spannend."Zo snel als het kwam, verdween het noodweer ook weer. ,,Van gewonden heb ik niets gezien. Wel is zo'n beetje alles ingestort en zat de schrik er even goed in."De optredens op het festivalterrein gaan gewoon volgens programma door.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee