Tiener doodgeschoten bij jacht op Pokémon

Jerson Lopez de Leon.

Jerson Lopez de Leon. © Facebook

,,Mijn zoon lag al in zijn bed toen zijn neef hem een bericht stuurde om buiten een spelletje te spelen", zegt moeder van Jerson Lopez de Leon. De jongens kwamen vervolgens in Guatemala in een hinderlaag terecht, toen ze Pokémon probeerden te vangen. Jerson (18) werd doodgeschoten, meldt The Independent.

AD

Het is vooralsnog onduidelijk waarom de tieners werden aangevallen, zei de politie. De jongens waren op zoek naar Pokémon in de stad Chiquimula. De politie trof twintig kogelhulzen aan en zijn nog op zoek naar de inzittenden van een bestelwagen die na de schietpartij wegreed.BeschotenJerson en zijn neef Daniël Moises Picen (17) liepen volgens lokale media langs het spoor toen ze werden beschoten. Jerson werd nog naar het hospitaal gebracht, waar hij overleed. De politie onderzoekt of de jongens zich wellicht op privéterrein hadden begeven in hun jacht op Pokémon.OnvoorzichtigHet spel heeft onvoorzichtige spelers al eerder in de problemen gebracht. Zo ramde een verstrooide speler een politiewagen in de Amerikaanse staat Maryland. In Leuven werden twee Pokémonjagers overvallen en een fanatieke Amerikaanse speler kwam vast te zitten in een boom in New Jersey.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee