'Zoektocht MH370 wellicht op verkeerde plek'

© Reuters

Er wordt wellicht al twee jaar op de verkeerde plek gezocht naar het wrak van het toestel MH370 van Malaysia Airlines dat verdween tussen Peking en Kuala Lumpur.

AD

Volgens onderzoekers van het Nederlandse bedrijf Fugro dat de zoektocht uitvoert, kan het verdwenen vliegtuig naar beneden zijn gegleden in plaats van gedoken. Daarom zoeken ze misschien op de verkeerde plek.

Vlucht MH370 verdween in maart 2014 van de radar en had 239 passagiers aan boord. De onderzoekers van Fugro hebben in de afgelopen twee jaar een gebied op zee ter grootte van Griekenland uitgekamd. ,,Als het wrak hier niet is, dan betekent het dat het ergens anders is", zegt onderzoeker Paul Kennedy.De zoektocht zal naar verwachting over drie maanden worden afgerond. Tot dusverre is in het gebied niets gevonden. Wel spoelden wrakstukken aan op de zuidoostkust van Afrika en het eiland Réunion.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee