'Slechts één politieauto op promenade in Nice'

© AFP

Op het moment van de aanslag van 14 juli in Nice, waarbij 84 doden vielen, blokkeerde slechts één politiewagen de voetgangerszone van de Promenade des Anglais. Dat schrijft de Franse krant Libération vandaag op gezag van een bron binnen de politie

AD/BELGA

Na de aanslag waarbij Mohamed Lahouaej Bouhlel met een vrachtwagen inreed op de massa, is er een hevige discussie ontstaan tussen de rechtse partij Les Républicains en de socialistische overheid over de veiligheidsmaatregelen in de stad op de avond van de nationale feestdag. Geen agentenVolgens Libération, die zich baseert op een 'politiebron die de beelden van de bewakingscamera's kon bekijken', werd de voetgangerszone slechts afgezet door één politiewagen, die van de gemeentelijke politie. Volgens een getuige waren er vanaf 20.30 uur geen agenten van de nationale politie aanwezig, aldus Libération. De autoriteiten van het departement Alpes-Martimes verklaarden twee dagen na de aanslag dat de 'meest gevoelige punten' werden bewaakt door agenten van de nationale politie, die de gemeentelijke politie bijstaan.Toegangsverbod,,Dat was het geval op de plaats waar de vrachtwagen op de promenade, met een toegangsverbod dat werd ingesteld door de positionering van voertuigen die de rijbaan blokkeerden", aldus de bron, die toevoegde dat de vrachtwagen via het voetpad was gereden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee