Huizenprijzen nog altijd in de lift

© ANP

Wie zijn huis in de verkoop zet, profiteert van de stijgende huizenprijzen. In juni werd volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster de grootste prijsstijging voor bestaande koopwoningen op jaarbasis in bijna negen jaar gemeten.

ANP

Voor een woning moest vorige maand gemiddeld 4,6 procent meer worden betaald dan een jaar eerder.

Sinds 2013 zitten de huizenprijzen onverminderd in de lift. Vergeleken met het dieptepunt in juni 2013 moet voor een huis gemiddeld 9,8 procent meer worden betaald. HoogtepuntOndanks de stijging blijven de prijzen nog achter bij het niveau van voor de crisis. In augustus 2008, op het hoogtepunt, moest voor een woning gemiddeld 13,8 procent meer worden betaald dan afgelopen maand.De huizenprijs was afgelopen maand gelijk aan het niveau van januari 2005.VerkoopOok gaat het goed met de huizenverkoop. Vorige maand wisselden er in totaal 17.862 woningen van eigenaar. Dit is een stijging van bijna 18 procent ten opzichte van juni 2015, toen er ruim 15 duizend woningen werden verkocht. Het aantal verkopen vorige maand was hiermee op het hoogste niveau voor de maand juni sinds 2010, bleek uit bijgewerkte cijfers van het Kadaster.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee