Australische school verbiedt juichen

© Thinkstock

Leerlingen van de Eleonora Heights school in Sydney mogen niet meer juichen als hun klasgenootjes iets goeds hebben gedaan. De basisschool stelde onlangs een juichverbod in omdat sommige kinderen last kunnen hebben van de herrie.

Robert Portier/AD

In plaats van te klappen en juichen kunnen de kinderen hun enthousiasme kenbaar maken door een vuist in de lucht te steken, een opgewonden gezicht te trekken of door op hun plek te wiebelen. Te correctVolgens de schoolleiding raken de kinderen met silent cheers hun energie ook prima kwijt, maar Australische media vragen zich af of de school niet te ver doorschiet en te politiek correct wil zijn. De maatregel wordt vergeleken met het knuffelverbod dat verschillend basisscholen hebben ingesteld. Leerlingen van de Sint Patrick's school in Geelong worden aangespoord om een andere manier te vinden hun affectie te tonen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee