Moordenaar oma Tonil: weer tbs geëist

© AD

Tegen Vino H., de man die in maart 2015 in de Amsterdamse Pijp de 96-jarige Toni Heeremans-de Jong neerstak waardoor zij weken later overleed, is in hoger beroep opnieuw tbs met dwangverpleging geëist. Vino H. was zelf in hoger beroep gegaan omdat hij zichzelf wél normaal acht.

Victor Schildkamp/AD

De 25-jarige in Irak geboren Arnhemmer stak 'oma Toni' volledig willekeurig neer omdat hij wraak wilde nemen op zijn vader die hem jarenlang zou hebben mishandeld. Bewijs daarvoor is er overigens niet. Oma Toni woonde nog zelfstandig in de Pijp. Ze overleed enkele weken na de steekpartij.KrankzinnigVino koost zijn slachtoffer willekeurig maar zocht wel expres een zwakke tegenstander uit angst dat hij gewond zou raken. Ook zei hij tijdens de rechtszaak in maart van dit jaar dat zijn krankzinnige actie 'het naar zijn vader toe waard is geweest'.Vino H. maakte in februari een enigszins redelijk normale indruk tijdens de zaak maar werd, mede door zijn absurde redeneringen, geheel ontoerekeningsvatbaar verklaard. Hij kreeg tbs met dwangverpleging, maar was het daar niet mee eens.

Hij wil 'gewoon zijn leven weer oppakken'. Vino ging in hoger beroep. Dat werd donderdagochtend behandeld in Amsterdam, maar opnieuw is daar tbs met dwangverpleging tegen hem geëist. De uitspraak volgt binnenkort.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee