Aanklagers gaan in beroep tegen straf Pistorius

Oscar Pistorius.

Oscar Pistorius.© AFP

De Zuid-Afrikaanse aanklagers gaan in beroep tegen de straf die werd opgelegd in de zaak van Oscar Pistorius. Dat meldt Reuters.

AD

De officier van justitie zei in een verklaring dat hij het vonnis zorgvuldig had bestudeerd en toen besloot om in beroep te gaan. De straf zou volgens hem veel te soepel zijn en dus onrechtvaardig.Hij voegde daar aan toe dat de straf niet in verhouding staat tot het misdrijf, omdat een dergelijke moord in Zuid-Afrika normaal gesproken bestraft wordt met ten minste 15 jaar celstraf.VerzachtendDe Paralympische sprinter is begin juli veroordeeld tot zes jaar cel voor de moord op zijn 29-jarige vriendin Reeva Steenkamp in 2013. Tegen hem was 15 jaar geëist. Volgens de rechter waren er toen genoeg 'bijzondere verzachtende omstandigheden' om sterk af te wijken van de minimale 15 jaar celstraf.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee