Het Wereld Muziek Concours is al in Singapore begonnen

De dirigentencursus in Singapore.

De dirigentencursus in Singapore.© WMC

Terwijl in Brunssum het vierjaarlijkse World Festival Parade donderdag wordt afgesloten, is 10.000 kilometer verderop het Wereld Muziek Concours van 2017 al een beetje begonnen. In Singapore zijn deze week vijftig jonge dirigenten begonnen aan de Internationale Dirigentencursus van het WMC.

Wiel Beijer

Die cursus werd in het verleden steeds in Kerkrade gehouden. Dit jaar zijn er voor het eerst verspreid over de hele wereld acht en misschien wel negen van die cursussen. Singapore bijt het spits af. Dat gebeurt daar in combinatie met het International Band Festival. Een soort WMC, maar dan veel kleiner dan de Kerkraadse olympiade van de blaasmuziek. Die duurt dik drie weken en trekt volgend jaar maar liefst 18.000 deelnemers naar de Klankstad.

CursussenBehalve in Singapore vinden er drie cursussen plaats in Europa en verder in Columbia, Costa Rico, de Verenigde Staten én China. Mogelijk wordt er dit jaar nog een negende cursus georganiseerd in Japan. De kosten worden gedragen door plaatselijke organisaties. WMC draagt 20.000 euro bij in de kosten van de cursusinhoud, die wordt bepaald door de Limburgse dirigenten Jan Cober en Alex Schillings. Van elke cursus mogen de twee beste cursisten deelnemen aan de Internationale Dirigentenwedstrijd van het WMC, dat wordt gehouden van 6 tot 30 juli.

Lees meer morgen in De Limburger

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee