Serie huiszoekingen bij Parijs na tip over terrorisme

© anp

De Franse politie en inlichtingendiensten zijn vanmiddag begonnen met een serie huiszoekingen in Argenteuil ten noordwesten van Parijs naar aanleiding van een anonieme tip over terroristen. Volgens Franse media hebben ze niets te maken met de aanslag van afgelopen week in Nice.

AD

De huiszoekingen zijn bij particulieren. Berichten dat er ook wordt gezocht in een moskee en een islamitische bibliotheek in de buurt, worden volgens Franse media door de politie ontkend.In Argenteuil werd in maart van dit jaar tijdens een grootschalige antiterreuractie een vermoedelijke aanslag verijdeld. Jihadist Reda Kriket werd toen ingerekend, nadat er in zijn huis een arsenaal aan wapens en zware explosieven werd ontdekt. Kriket zou het volgens de Franse premier Manuel Valls gemunt hebben op het EK-voetbal.FeestdagAfgelopen donderdag reed een man in Nice in op een menigte aan de Boulevard des Anglais die naar het vuurwerk voor de nationale feestdag had gekeken. Daarbij werden 84 mensen gedood. De angst dat terroristen in Frankrijk aanslagen beramen is groot. De politiechef van Parijs, Michel Cadot, heeft volgens de krant Le Parisien gezegd dat er deze zomer in en rond Parijs honderden evenementen niet kunnen doorgaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee