Serie huiszoekingen bij Parijs na tip over terrorisme

Print
Serie huiszoekingen bij Parijs na tip over terrorisme

Afbeelding: anp

De Franse politie en inlichtingendiensten zijn vanmiddag begonnen met een serie huiszoekingen in Argenteuil ten noordwesten van Parijs naar aanleiding van een anonieme tip over terroristen. Volgens Franse media hebben ze niets te maken met de aanslag van afgelopen week in Nice.

De huiszoekingen zijn bij particulieren. Berichten dat er ook wordt gezocht in een moskee en een islamitische bibliotheek in de buurt, worden volgens Franse media door de politie ontkend.

In Argenteuil werd in maart van dit jaar tijdens een grootschalige antiterreuractie een vermoedelijke aanslag verijdeld. Jihadist Reda Kriket werd toen ingerekend, nadat er in zijn huis een arsenaal aan wapens en zware explosieven werd ontdekt. Kriket zou het volgens de Franse premier Manuel Valls gemunt hebben op het EK-voetbal.

Feestdag
Afgelopen donderdag reed een man in Nice in op een menigte aan de Boulevard des Anglais die naar het vuurwerk voor de nationale feestdag had gekeken. Daarbij werden 84 mensen gedood. 

De angst dat terroristen in Frankrijk aanslagen beramen is groot. De politiechef van Parijs, Michel Cadot, heeft volgens de krant Le Parisien gezegd dat er deze zomer in en rond Parijs honderden evenementen niet kunnen doorgaan.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen