Turkse zakenman neemt Fortuna Sittard over

Op een terras in Stevensweert is overleg met Fortuna Sittard en sponsor

Op een terras in Stevensweert is overleg met Fortuna Sittard en sponsor © Stefan Koopmans

Fortuna Sittard komt in Turkse handen. De noodlijdende club is overgenomen door de Turkse investeerder Isitan Gün, die een meerderheidsbelang neemt van 85 procent.

1Limburg

De club en investeerder waren al enkele weken in gesprek over de overname. Bronnen melden dat Gün 870.000 euro heeft betaald voor de overname. Dit bedrag wordt echter niet bevestigd door beide partijen.

Stabiele clubGün, die tot voor kort werkzaam was bij de Turkse topclub Galatasaray, wil van Fortuna Sittard weer een stabiele club maken. "Ik ken de rijke historie van de club. Er liggen hier een hoop mogelijkheden qua stadion, infrastructuur en fans. Het is onze bedoeling om stap voor stap iets neer te zetten voor de toekomst", aldus de nieuwe eigenaar.

ManagementDirecte investeringen in de spelersgroep hoeven de supporters niet te verwachten. De nieuwe eigenaar is niet van plan om direct met geld te gaan smijten. "Geld gaat je op de lange termijn niet verder helpen. Het gaat erom dat we het management verbeteren. Maar als er versterkingen nodig zijn, dan gaan we kijken wat er mogelijk is."

Gered van ondergangInterim directeur Paul van der Kraan is blij dat de club van de ondergang is gered door de overname. "Dit is fantastisch voor de club. Er is contact geweest met meerdere partijen, maar deze partij sprong eruit. Gün is een voetballiefhebber die stap voor stap vooruit wil en niet alles in één keer wil doen."

SchuldeisersDe overname is ook goed nieuws voor de schuldeisers van Fortuna Sittard. Gün neemt een gedeelte van het crediteurenakkoord voor zijn rekening, waardoor alle schulden op vrijdag 22 juli kunnen worden afbetaald.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee