Fortuna lijkt gered

Op een terras in Stevensweert is overleg met Fortuna Sittard en sponsor

Op een terras in Stevensweert is overleg met Fortuna Sittard en sponsor © Stefan Koopmans

Fortuna Sittard lijkt gered. De Turkse investeerder Isitan Gün legt 9 ton neer voor de club en maakt daarmee een einde aan de aanhoudende geldzorgen in Sittard. Maar wie is eigenlijk de partij waaraan Fortuna nu zijn ziel en zaligheid verpandt? En wat zijn de plannen van Gün met Fortuna?

Ron Langenveld

Feit is dat Fortuna met de verkoop van de club aan Gün zijn ziel en zaligheid in handen legt van een volslagen onbekende partij met al even onbekende bedoelingen. Heel anders dan bijvoorbeeld de overname van Roda door Frits Schrouff. De redder van Roda was op de achtergrond al jaren een van de financiers van de club. En waar bij Schrouff niemand aan twijfelt: de man heeft een enorm Roda-hart. Dat ligt bij Gün en Fortuna toch net even anders.

De komende maanden zal blijken hoe het voor Fortuna gaat uitpakken. Goed nieuws is dat de club met dank aan Gün in ieder geval voorlopig financieel uit de brand lijkt. En dat een buitenlandse investeerder of eigenaar niet automatisch slechts nieuws hoeft te betekenen, bewijzen de tientallen clubs in Engeland die de afgelopen jaren in buitenlandse handen zijn overgegaan. Manchester City bijvoorbeeld, of in Frankrijk Paris Saint Germain. Zij varen er wel bij. Dus wie weet waar dit avontuur voor Fortuna nog eindigt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee