Brazilië arresteert beramers aanslag

© anp

De Braziliaanse politie heeft donderdag in de deelstaten São Paulo en Paraná tien mensen gearresteerd die terroristische aanslagen op de Olympische Spelen zouden beramen. Braziliaanse media hebben bericht dat de federale minister van Justitie, Alexandre de Moreas, hier donderdag een persconferentie over geeft.

ANP

Bij de aspirant-terroristen ging het volgens onder meer het medium O Globo om eenzelfde scenario als bij recente aanslagen elders in de wereld. Ze werden geïnspireerd door de extremisten van Islamitische Staat (IS). De politie is ze mede via internet op het spoor gekomen. De Olympische Spelen beginnen 5 augustus in de voormalige Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro en duren tot 21 augustus.

DoelwitDe autoriteiten maakten geen melding van een bepaald doelwit. De groep had één keer internetcontact met IS en zwoer trouw. Daarnaast heeft een van de verdachten op internet een website in Paraguay benaderd voor de aanschaf van een automatisch geweer.

De Olympische Spelen beginnen 5 augustus in de voormalige Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro en duren tot 21 augustus.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee