Ouders kapot na verzwijgen medische missers: 'Ons baby'tje had niet hoeven sterven'

© Privé

Opnieuw heeft een ziekenhuis een dodelijk incident verzwegen, ontdekte de onderzoeksredactie van RTL Nieuws. Baby Luna overleed in 2014 na medische missers in het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Luna's ouders proberen al twee jaar de waarheid te achterhalen. ,,Die strijd maakt je kapot. Wie komt er voor ons op? Voor Luna?"

ANP

RTL Nieuws sprak verschillende externe gynaecologen, die op anonieme basis het dossier wilden beoordelen. Zij stellen dat de gynaecoloog van het ziekenhuis al bij de ontdekking van de afwijkende placenta een extra echo had moeten maken om te kijken of deze risico's zou geven. En toen de hartslag van Luna langdurig slecht was, had de betrokken gynaecoloog bovendien opnieuw een echo moeten maken. Ook dan had een spoedkeizersnede het meisje waarschijnlijk nog kunnen redden. Het ziekenhuis zegt in een eigen onderzoek dat waarschijnlijk bij de keizersnede een bloedvat is geraakt waardoor Luna veel bloed verloor.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee