Belgische vrouw overlijdt na aanrijding met vluchtende auto

© Fotolia

Een vrouw is woensdagavond in Luik overleden nadat ze de straat overstak op het zebrapad en werd aangereden door een voertuig. De dader sloeg op de vlucht en werd later opgepakt. Dat meldt het parket van Luik.

Hbvl

De politie wilde woensdagavond een man tegenhouden omdat een van zijn remlichten niet werkten. De bestuurder was ook aan het telefoneren achter het stuur en wilde niet stoppen. Een politieagent op een motor zette daarop de achtervolging in. De bestuurder probeerde de agent tot drie keer toe omver te rijden. Verder haalde hij drie andere voertuigen in die gestopt waren aan een zebrapad.

Op dat moment stapte een vrouw over. De dader kon een botsing niet vermijden. Het slachtoffer, een 49-jarige vrouw uit de buurt, werd aangereden en enkele meters verder weggeslingerd. Ze werd in allerijl overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze overleed.

De dader sloeg nogmaals op de vlucht, maar werd even verder toch tegengehouden en opgepakt. De 28-jarige man, die niet onder invloed van alcohol was, was voorwaardelijk vrij en had geen geldig rijbewijs. Hij werd donderdagnamiddag onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee